Alchemy of Love- Atelier de armonizare a cuplului prin parfum pentru alchimia cuplului
16/02/2020
Incepe programul online The Art of Wellbeing- 21 de zile de Ayurveda
16/04/2020
Show all

Telomeri si Retinol. Ayurveda Wellbeing sau Planul de longevitate si 7 secrete ca sa arati cu pana la 40 de ani mai tinar decat varsta biologica

raluca vasile wellbeing si ayurveda medicine coach

Se vorbeste mult in lumea stiintifica despre intinerire si terapiile de age reversal. Marketerii exploateaza aceste vulnerabilitati umane, astfel incat realitatea practica ne indeparteaza de adevarul stiintific

Exista pareri care spun ca imbatranirea este o boala cauzata de gene si imbatranirea celulara, si se cheltuie sume imense in tratamente genetice de intinerire celulara. Practic insa, terapiile nu au intinerit pe nimeni asa cum promit, cu pana la 40 de ani, ci intinerirea aspectului fizic este confirmata in fapt doar prin operatiile estetice, care din pacate lasa traume pe viata asupra fizicului si psihicului, si trebuie repetate cu regularitate la intervale de 2-3 ani pentru ca au o durata limitata in timp.

Cercetatorii din industria de beauty promit creme de intinerire anti-aging , cu ingrediente secrete si intens cercetate:
-retinoide, retinol sau acid retinoic. Sunt compusi bogati in vitamina A, care sunt folositi in crearea cremelor ce promit sa repare pielea expusa timp indelungat la soare, sa reduca liniile fine si ridurile. Cele mai multe cercetari se pare ca confirma retinolul, ca principal inhibitor al luminii si deci al principalului factor de imbatranire si riduri.
-vitamina C (acid ascorbic), antioxidant puternic care protejeaza pielea de radicalii liberi, molecule de oxigen care rup celulele pielii si cauzeaza riduri.
-acizi hidroxizi. Alfa Hidroxi Acizi AHAs: acid citric, glicolic si lactic. Ajuta la exfoliere, indepartarea celulelor moarte pentru a face piele sa absoarba mai bine substante hidratante si stimuleaza innoirea si intinerirea pielii. Formulel ai noi de Beta sau Poli Hidroxi Acizi se spune ca ajuta ina reducerea ridurilor si liniilor fine.
-Coenzima Q10- ingredient minune in reducerea ridurilor si liniilor fine cauzate de expunerea la soare.
-Peptide (ce se gasesc in organisme vii precum alge, melci, castane, aloe, trandafir, galbenele,camfor, ceai verde etc) stimuleaza producerea de colagen, deci elasticitatea pielii si intinerire 🙂
-Extracte de ceai: verde, negru sau oolong au proprietati antioxidante. Dar pentru reducerea ridurilor se pare ca doar ceaiul verde este indicat.
-Extractul de struguri rosii, Resveratrol. Pe langa proprietatile antioxidante sau antiinflamatorii, se spune ca extractul din struguri rosii este bun pentru inima, si de aici rolul paharului de vin rosu, dar stimuleaza si productia de colagen, deci intinereste si ofera elasticipate pielii.
-Niacinamide (Vitamina B3 sau Niacin). Se pare ca ajuta la hidratarea intensa a pielii, imbunatatind elasticitatea pielii.

Deducem de aici ca in fapt doar peptidele si extractul de ceai verde si resveratrolul ar avea legatura cu cresterea producerii de colagen din piele si deci cu elasticitatea celulelor pielii, iar Q10 si retinolul cu protectia solara. dar pana la elasticitatea celulelor organismului e drum lung.
Pentru perfectiune, va recomand bineinteles ce am facut eu de cand sunt ayurveda medicine coach, programe de sanatate minune cu toate ingredientele de mai sus, am facut deja niste unturi, si o selectie de suplimente ayurveda cu ingredientele acestea in scop terapeutic pentru programele de Ayurveda Healthh :). Acum este in lucru un program de nutritie personalizata si miscare pentru a completa punctele esentiale in programul de intinerire de mai jos.

Am lasat special la final ultima directie ce sustine un plan de longevitate pe minim 10 ani, si care testat pe gemeni, unul cu tratamentul de mai jos, in timp ce celalalt traieste in conditii normale de expunere, si pe o comunitate din China supranumita Satul Longevitatii, unde majoritatea cetatenilor ating suta de ani, a dat rezultate neasteptate de intinerire cu pana la 40 de ani,dar si longevitate pana spre 100 de ani, ceea ce nici cremele si nici operatiile estetice nu au reusit. Acesta directie se leaga de alungirea si elasticizarea telomerilor, extemitatile celulare bazale, cromozomii unici sau ADN-ul in termeni mai populari.

Iata cei 7 pasi pentru imbunatatirea stilului de viata ce duc la intinerirea mult visata:

1. Managementul Stresului intinereste cu pana la 10 ani.
Cu alte cuvinte daca evitam stresul prelungit, telometri raman elastici si se alungesc, pe cand in cazul expunerii prelungite la stres telomerii se pare ca se scurteaza cu 10 ani, adica imbatranim cu 10 ani fata de varsta biologica. Cu alte cuvinte, vom arata cu 10 ani mai tineri si la nivel celular varsta metabolica va fi cu minim 10 ani sub varsta biologica. Merita incercat deci 🙂

2. Exercitiile si sportul regulat prelungesc telomerii cu inca 10 ani.
Mesajul e clar, sportul incetineste imbatranirea si vom arata cu inca 10 ani mai tineri daca practicam sport regulat, la baza explicatia se bazeaza pe accelerarea ratei metabolice, si intinerirea varstei metabolice.

3. O nutritie sanatoasa intinereste telomerii cu 5 ani.
Inca 5 ani in minus pentru varsta metabolica, aici vorbim despre imbunatatirea digestiei si accelerarea proceselor chimice si absorbtiilor de nutrienti si vitamine la nivel celular. Deci pentru cei cu metabolism incetinit, mai usor cu zaharul, carbohidratii, gustarile dintre mese si cresteti hidratarea, consumul de proteine si vegetale.

4. Mentinerea greutatii ideale prelungeste telomerii cu inca 9 ani.
Obezitatea este cauza imbatranirii premature, greutatea in exces cauzand un stres oxidativ la nivel celular, incetinind procesele chimice, absorbtia nutritentilor in sange si cu efecte degenerative asupra asupra posturii verticale, tasarii si deformarii oaselor coloanei si articulatiilor. Greutatea ideala dupa 30 de ani este la nivelul centrimetrilor de inaltime, sau cu 10 kg mai putin 😉

5. Somnul de minim 7 ore alungeste telomerii
Somnul ajuta la regenerarea biologica si astfel celulele odihnite ne mai intineresc si ele cu 7 ani.

6. Evitati singuratatea pentru o sanatate optima a telomerilor celulari
Izolarea sociala si singuratatea se pare ca provoaca boli de inima si scurtarea telometrilor celulari, deci imbatranirea cu 11 ani. Deci conectati-va cu prietenii si vorbiti zilnic cu familia si prietenii.

7. Ceai verde intern si creme extern, Q10/SPF, retinol, peptide si un pahar de vin rosu sau must sau struguri rosii
Daca vreti sa aratati la 70 de ani ca la 20, sau sa aveti ten si celule de copii 😉

Desigur, o recomandare finala este sa va inscrieti in programul de Intinerire Ayurveda Health & Wellbeing pe care l-am lansat si care este redus cu -50% pana la 1 martie. Sunt doar 15 locuri disponibile.

Raluca Vasile
Wellbeing, AyurYoga & Ayurveda Medicine Coach

tel. 0721241027
Pentru evaluare tridosha, nutritie si medicamentatie 100% naturala din India personalizata

raluca vasile
wellbeing si ayurveda medicine coach

wellbeing si ayurveda medicine coach

Comments are closed.