Ghid pentru alegerea unui parfum-cadou de sărbători şi nu numai
29/04/2020
Parfumurile cu feromoni. Secretele de seducţie ale reginelor.
29/04/2020
Show all

Parfumuri în Tendinţe. Cum va mirosi 2020.

Parfumuri în Tendinţe. Cum va mirosi 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viitorul. Ce miros ar trebui sǎ aibe? De New York cu praf de stele, sau Paris cu trandafiri roz la asfinţit sau poate Tokyo în timpul festivalului cireşilor. Dar Bucureştiul ce miros ar avea? De primǎveri în Cismigiu cu magnolii înflorite, de veri mirosind a miere cu flori tei şi caprifoi sau a toamnǎ ploioasǎ cu frunze galbene de castani. Dar iarna, ce miros ar avea, de cozonaci aburinzi, vin fiert cu scorţişoara şi ţuicǎ cu boabe de piper, sau de şorici proaspǎt pȃrlit la foc de lemne sau a piele tǎbǎcitǎ de cizmar.

 

Ei bine, în parfumerie existǎ nu un singur Pantone care dǎ tendinţele în design şi culoare la începutul fiecǎrui an, ci cȃteva publicaţii de specialitate care dau tendinţele in lumea parfumului, în baza selecţiilor de concepte şi  alchimii olfactive propuse de parfumierii creativi şi designerii olfactivi din toatǎ lumea.  Cele mai cunoscute sunt portalurile Fragrantica şi  Perfumer & Flavourist, apoi publicaţiile care premiazǎ  creativitatea: NEZ, Art and Olfaction Awards, IPF International Perfume Foundation. Putem spune cǎ Parisul şi New Yorkul sunt din acest punct de vedere capitale ale parfumului.

 

O tendinţǎ unanim valabilǎ este întoarcerea la naturǎ, la sustenabilitate şi responsabilitate. Aceasta se datoreazǎ în mare parte crizei de ingrediente de calitate, imposibilitǎţii de a menţine timp îndelungat in toata lumea colecţii de masǎ şi cu miros constant, pȃnǎ deunǎzi cerute de consumatorii din toatǎ lumea.

 

Vom vedea lansǎri mai multe şi mai dese şi din ce în ce mai multe ediţii limitate, ediţii vintage relansate şi parfumuri unisex, ediţii care vorbesc despre esenţe rare, reinterpretate într-o variantǎ sinteticǎ mai accesibilǎ. YSL – Mon Paris, Gallivant- Brooklyn, Jo Malone- London sau  Tom Ford – Plum Japonais, Artisan Parfumeur –Un Air de Bretagne sunt cȃteva parfumuri unisex care sunt construite pe aceste tendinţe.

 

O altǎ tendinţa este folosirea din ce în ce mai mult a esenţelor pudrate, diafane de trandafir, narcise, iasomie, tuberoze, lǎcrǎmioare în acorduri lemnoase, ierboase afumate, cu note de piele  sau unisex. Cele mai tulburǎtoare parfumuri lansate anul acesta sunt: Annick Goutal – Rose Pompon, Gucci- Memoire d’une Odeur, Gurlain- Aqua Allegoria Coconut Fizz, Jo Malone- Wild Flower and Weeds.

 

Tot mai multe concepte vorbesc despre ce este cu adevǎrat important şi preţios pentru noi, despre cum ne conectam unii cu alţii, despre cum ne exprimǎm personalitatea şi ne relaxǎm, ne simţim bine în pielea noastrǎ, în corpul şi cu mirosul din casele noastre. Acesta tendinţǎ  se manifestǎ în minimalismul în ambalaje şi sticluţe şi acordurile din esenţe calde, vanilate de tonka, piele, labdanum, oakmoss, styrax. Pentru a avea o stare de bine în ambient e recomandabil sǎ folosiţi parfumuri naturale.

 

Raluca Vasile – master parfumier, scent designer,

creator concept YPA Your Personal Aroma- Artisan Parfums

www.yourpersonalaroma.com

Comments are closed.