S-a deschis  Muzeul Parfumurilor Legendare by Your Personal Aroma Artisan Parfums

De Dragobete, pe 24.02.2023 S-a deschis  Muzeul Parfumurilor Legendare by Your Personal Aroma Artisan Parfums. Un muzeu pop-up de atelier pana pe 8martie si pentru ocazii speciale. Master Parfumierul  si “Nasul” Raluca Vasile, parfumierul  vedetelor,  si-a dorit sa expuna cu ocazia aniversarii a 8 ani de activitate colectia sa private de parfumuri vintage celebre  discontinuate sau reformulate care au inspirat creatile sale. Editii rare create de parfumieri renumiti pentru celebritati si case regale, precum Marie Antoinette, Jackie Kennedy, Merylin Monroe, Grace Kelly, Audrey Hepbourne, Elysabeth Taylor, Gabrielle Chanel, Jeanne Lanvin, iar la noi celebrul parfum Zenobia creat de master parfumiera pentru aniversarea de 80 de ani a creatoarei  Zina Dumitrescu.  

Conceptul este o calatorie olfactiva memorabilia prin creatiile si ingredientele naturale regale din anii ’70, Parfumuri si mirosuri care amintesc de opulenta, naturalete si mamele noastre. Parfumuri cum in ziua de azi nu se mai fac decat in ateliere bespoke, pentru ca astfel de ingrediente sunt rare si in editie limitata.

“Parfumurile naturale nu sunt insa neaparat scumpe, insa sunt in editii limitate. Cu un astfel de parfum insa vei mirosi diferit, unic, memorabil. Muzeul are un scop educational, pentru intr-o piata unde dominata de parfumurile sintetice si clone de slaba calitate, ai acces la a mirosi Parfumuri vintage si ingredientele cu adevarat calitative din spatele unui parfum, si iti vei da seama de ce anii 70 sunt un etalon pentru parfumeria moderna de lux si de nisa.

Sa tot fie vreo 10 ani de cand am citit prima data Muzeul Inocentei al lui Orhan Pamuk. Si de atunci de cateva ori. Putine carti mi-au facut pielea gaina.Ce am vrut sa creez e  de fapt un muzeu al amintirilor. Este si un museum of broken dreams, pentru ca parfumurile sunt amintiri olfactive presarate cu ADN -ul nostru, cu visuri nostalgice si aspiratii. Cam asta veti simti si la Muzeul Parfumurilor Legendare sau Musee des Merveilles. Amintiri si vise olfactive din alte timpuri. “

Sesiunile de vizita private sau de grup sunt deschise pentru public incepand cu 24 februarie-8martie. Muzeul va fi deschis cu noi concepte si calatorii olfactive multisenzoriale pe câteva coordonate trasate de fantezia parfumeurului, unde repere sunt parfumuri istorice, rare.

Raluca Vasile  este un “nas” – adica un master parfumeur de mare clasa, acreditat in mai multe sisteme, francez, oriental si ayurveda, in plus si oenologie. Creeaza parfumuri de linie si linii private de corp si ambient, pentru persoane si businessuri si te poate antrena in cadrul atelierelor de creatie parfum organizate de dansa sa iti combini un parfum personalizat, de aici si conceptul Your Personal Aroma.  Lucreaza cu cele mai pure ingrediente si a captat si florile Romaniei intr-o colectie inedita de parfumuri: Fleurs de Roumanie. Cand nu calatoreste in cautare de esente rare, creeaza in Bucuresti evenimente rare senzoriale care fascineaza simturile, cum este Muzeul Parfumurilor Legendare.

Detalii pe www.yourpersonalaroma.com

Articole asemenatoare