Despre arome şi siajul parfumurilor în tendinţe. Articol aparut in revista Avantaje
29/04/2020
Parfumuri în Tendinţe. Cum va mirosi 2020.
29/04/2020
Show all

Ghid pentru alegerea unui parfum-cadou de sărbători şi nu numai

Ghid pentru alegerea unui parfum-cadou de sărbători şi nu numai

Vin sărbătorile şi odată cu ele şi stresul alegerii cadourilor. Nu poate trece un moment special fără un cadou memorabil, cum este parfumul… dacă este bine ales. Pentru că cei mai mulţi vă temeţi să nu greşiţi în alegerea parfumului potrivit pentru un cadou, iata cȃteva criterii pe care sǎ le aveţi în vedere pentru a nu da greş. Gǎsiţi în lista recomandǎrilor cȃteva repere de parfumuri cu miros deosebit, în trend şi în buget, de la fructate cu miros de parǎ, mandarin verde, prunǎ afumatǎ, neroli, trandafir oriental pȃnǎ la cele hesperidice cu miros verde fresh, de vetiver sau cypre (vanilate) cu siaj lemnos de mosc, oudh, labdanum, santal , ambra sau cedru.

1. Încercaţi sǎ aflaţi cȃt mai multe amǎnunte despre persoana cǎreia doriţi sǎ îi dǎruiţi un parfum: pasiuni, timp liber, cǎlǎtorii, stil de viaţǎ. Desigur, vreţi sǎ faceţi o surprizǎ şi nu o puteţi chestiona prea direct, dar suntem în era tehnologiei şi puteţi afla destule informaţii din reţelele sociale şi din postǎrile acestora, sau puteţi apela la un prieten apropiat. Dacǎ aveţi ocazia sǎ mergeţi împreunǎ la cumpǎrǎturi, puteţi chiar face o vizitǎ de „mirosit” absolut „întȃmplǎtoare”.
2. Trǎsǎturi de personalitate. Dacǎ este o persoanǎ mai romanticǎ sau mai copilǎroasǎ, sigur îi vor plǎcea parfumurile florale, diafane, fructate sau pudrate, precum cele de la Dior Poison, Moschino- I love Love, Funny, Pink Bouquet, Annick Goutal- parfumuri romantice, fructate. Dacǎ este mai rebelǎ, mergeti pe note de piele, tabac, note lemnoase, nu veţi da greş cu Tom Ford -Tobbaco Vanille, Plum Japonais, Oudh sau YPA 8. Dacǎ este o personalitate puternicǎ, o mȃnǎ forte, puteţi merge şi pe un parfum unisex sau chiar spre masculin cu note lemnoase de vetiver, oudh, ambra sau coumarinǎ, precum parfumurile de inspiratie regala precum Opium YSL, Mugler Alien, Mon Boudoir de la Hubigant, Fleurs Royales sau Palais du Bengale de la YPA Artisan Parfums.
3. Daca povesteşte într-una sau cu nostalgie despre o anumitǎ vacanţǎ. Aceasta este cu siguranţǎ o ocazie de a face cadou o experienţǎ memorabilǎ. Colecţia Gallivant te teleporteazǎ în cȃteva oraşe metropolǎ de pe mapamond, Isabelle Gelle Parfums- Scent Journeys este o colecţie regalǎ de parfumuri exotice inspirate de insulele oceanului indian: Paradise, Tsingy, YPA Artisan Parfums- Boheme Voyage, Ada Kaleh sau Fleurs de Roumanie.
4. Daca este pasionat de parfumuri, creativ sau experimentalist. Puteti merge pe un parfum de nisa sau un parfum artizanal natural de autor, eventual editii limitate. Pasionatii sunt de obicei si colectionari ai editiilor rare. Diptique –Fleurs de Peau (vetiver/piper/coacaza); Oud de Jou/Oud Tabac –Amoroud; Jusbox-Bob Dylan , YPA Artisan Parfums- Suraa sau Alchemy of Everyday, The Zoo- creative perfumes by Christophe Laudamiel, Francesca dell’Oro-There’s a Place sau Rosmenthe, Parle Moi de Parfum – Cypre Mojo, Zoologist – Civet (cardamon, piele), Byredo Gipsy Water, Accord Oud.

Raluca Vasile – master parfumier, scent designer,
creator concept YPA Your Personal Aroma- Artisan Parfums
www.yourpersonalaroma.com

Comments are closed.