Parfumurile cu feromoni. Secretele de seducţie ale reginelor.
29/04/2020
Coronavirus: Remedii naturale Ayurveda pentru cresterea imunitatii cu dr Ralu Devi, ayurvedic holistic wellbeing therapist
29/04/2020
Show all

2020. Parfum de femeie

  1. Parfum de femeie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E primǎvarǎ iar. Aromele florale ne mȃngȃie simţurile. Un buchet de senzaţii şi amintiri nostalgice nǎvǎlesc şi ne umplu mintea la început de martie ca în Madlenele lui Proust. E vremea apelor de cologne, a notelor hesperidice, ierboase şi vibrante, a condimentelor şi notelor cu feromoni jucǎuşi.

Olfactiv primǎvara e despre natura şi mult verde, vizual e dupa cum anunţǎ an de an celebrul catalog cromatic Pantone: albastru clasic. Practic, funcţie de moment, vibraţia zilei este roz, albastru sau galben. Roz este pentru înmugurire, pentru trezirea la viaţǎ , la un ritm mai energic. Albastru este pentru stabilitate şi unisex. Galben este pentru strǎlucire şi energie bunǎ. Cam aşa arata din punct de vedere cromatic şi olfactiv propunerile caselor de parfumuri pentru primǎvara acesta.

Clasic în parfumerie înseamnǎ floral, cu uşoare accente fructate şi verzi, hesperidice, ierboase. Unele din cele mai iubite parfumuri clasice conţin ingrediente considerate a avea conţinut ridicat în feromoni, un vibe şi o energie aparte, care rezistǎ peste ani: Gucci Bloom,  Lancome Poeme, Neroli Portofino, Daisy, Opium, Tiffany, Chanel Chance, Valentino Donna, Joe Malone Mimosa & Cardamon, Twilly d’Hermes, Tom Ford Oud Fleur, Guerlain Aqua Allegoria.

Lor li se adaugǎ în acestǎ primǎvarǎ parfumurile bucolice cu miros de livada înmuguritǎ, mirosul de iarba verde, de poieni şi fȃn proaspat dupa ploaie sau in roua de la rǎsǎrit, sau de ţǎrmuri albastre infinite privite de undeva de sus seara în amurg, o panoramǎ ce ne îndeamnǎ sǎ visǎm la o escapadǎ în naturǎ.

Pentru ocazii speciale, şi sunt cȃteva dedicate nouǎ doamnelor în luna martie, vǎ recomand o apa de cologne cu note citrice sau eau de toilette lejerǎ, care sǎ vǎ dea o stare de bine plenarǎ.

Eau de Cologne sau apa de Cologne, a fost mixatǎ prima datǎ anul 1709 de Johann Maria Farina, un parfumier italian stabilit în Köln (de aici si traducerea numelui Kölnisch Wasser/ Water from Cologne). Într-o scrisoare adresatǎ unui bun prieten din ţara natalǎ Italia, acesta spunea cǎ noul blend creat în Köln ii aminteşte de „dimineţi de primǎvarǎ tangerine, narcise sǎlbatice de munte sau flori de portocal înflorite dupa ploaie”.

 

Raluca Vasile – master parfumier, scent designer, consultant

creator concept YPA Your Personal Aroma- Artisan Parfums

www.yourpersonalaroma.com

Comments are closed.