Workshop in Brasov: ARTA PARFUMULUI – Cele 8 Esente ale Femininului si Masculinului
14/02/2016
Raluca Vasile, Creator de parfumuri personalizate. Interviu Arte, Carte si Capricii TVR2 si TVR Plus
09/03/2016
Show all

De vorbă cu Raluca Vasile pe V for Verde

Raluca este parfumier certificat și creator de arome (scent designer), cu o experiență de mulți ani în consultanța de brand multisenzorial (arome, gusturi, sunete, texturi pentru ambient). Parfumurile ei sunt organice, lucrate după metoda creației tradiționale de la Grasse și metode arhetipale din parfumeria orientală, africană și asiatică. Esențele pe care le folosește sunt rare, colecțiile sunt limitate, iar Raluca este sigurul parfumier român certificat new luxury code în Uk, Grasse și Milano. Dar, mai mult decât atât, noi o iubim pentru că este mereu pozitivă și entuziasmată, că transmite tuturor energia bună și că te face să te reîndrăgostești mereu de tot ce te înconjoară. Dragi prieteni, Raluca Vasile:

http://www.vforverde.ro/2016/02/de-vorba-cu-raluca-vasile-de-la-ypa-your-personal-aroma/

Raluca Vasile interviu V for Verde shop V for Verde Your Personal Aroma

 

Cum îți începi dimineața? Morning person sau night owl?

N-am fost niciodată o persoană prea matinală, dar nici nu mă trezesc mai târziu de ora 9 am, în general. Recunosc, însă, că am un randament mai bun seara.

Ce culoare și ce aromă te inspiră?

Fiind la baza consultant de brand și designer, îmi plac culorile, însa mă liniștesc albul, bleu-ul și rozul. Mirosul preferat legat și de copilaria mea este cel al magnoliei. De zi îmi plac aromele fructate fresh, iar de seara îmi plac parfumurile lemnoase, masculine, tari.

Caracterizează-ți viața de antreprenor într-un singur cuvânt:

Creativitate.

Ce te face fericită?

Ceaiul băut în liniște cu o carte bună alături, muzica veche și mirosul de flori proaspete. Mă încarcă de energie pentru toata ziua.

Dacă ai ține tu acest interviu, ce ți-ar fi plăcut să afli?

Ritualul zilnic la care nu aș renunța niciodată… Sau planificarea agendei. Îmi place să-mi organizez ziua de lucru eficient.

Care este ritualul tău de frumusețe zilnic?

Miros 2-3 esențe noi sau un parfum preferat dimineața. Este cel mai relaxant și recomfortant ritual pe care îl recomand oricui.

Care e cea mai mare tentație culinară?

Mereu îmi place să descopăr gusturi și arome noi, să le las să mă surprindă și să-mi imaginez combinații de gusturi, să mă joc cu imaginația. Răsfățul suprem este înghețată artizanală și îmi place să-mi fac propriul mix de gusturi.

Cu toții avem cel puțin un obicei prost de care nu ne putem debarasa. Care este al tău?

Mie îmi place să dorm pe săturate, experiența de după 30 de ani mi-a dovedit că un somn bun și o noapte dormită bine la timpul ei fac minuni, versus nopțile nedormite din studenție. Însă, în același timp, am foarte multe lucruri de făcut, pe care nu-mi place să le las de azi pe maine, am un stil nemțesc de organizat și deadlinul e sfânt. Deci, dacă se poate ca intâlnirile să nu fie foarte matinale, apreciez.

Ce super putere ți-ar plăcea să ai?

Mi-ar plăcea să mă pot teleporta măcar câteva minute pe o planetă cu vegetație luxuriantă. Mi-ar fi placut să miros aerul și vegetația de pe vremea dinozaurilor, să gust bucatele de pe vremea lui Decebal și să trăiesc un pic viața de la vechile curți regale. Cred că mereu am avut o atracție către lucrurile nobile, prețioase, mobila retro sau shabby chic și vremurile acelea de bon ton.

Care este motto-ul tău în viață?

Nimic nu este imposibil. Numai noi ne setăm limite… Însă cei cu adevarat curajosi își urmează visele dincolo de momentul în care majoritatea spune „nu se mai poate”.

Ce fruct ți-ar plăcea să fii și de ce?

Ananas, pentru că aș sta mereu la soare și lângă ape turcoaz.

De unde ți-a venit ideea să începi această afacere?

Arta parfumeriei de lux este o mare pasiune de o viață pe care o consider vocația și menirea mea, pentru că îmi place să cred că practic acea meserie nobilă de la vechile curți regale, un timp în care mereu mi-am dorit să trăiesc, și mai apoi un business, pe care l-am creat natural, după sufletul meu, având experiența anterioară solidă a meseriei mele de bază: consultanța de brand.

De unde îți aduni inspirația și unde îți găsești motivația?

Inspirația vine din toate lucrurile care îmi fac plăcere: o esență noua, un fel de mâncare deosebit, un stil de muzica special, un muzeu, dar, cel mai adesea, din călătorii, unde pot mirosi arome noi, ocazii în care gândesc adesea compoziții noi și noile colectii.

Care este cea mai mare teamă și cum o gestionezi?

Mereu am fost însetată de cunoaștere, face partea oarecum din munca unui strateg creativ să descopere și sa gândească lucruri la care cei din jur nu se gândesc în mod obișnuit. Mereu mi-a fost teamă să nu uit sau să ignor detalii, căci detaliile fac diferența între un lucru bine făcut sau nu.

Dacă succesul s-ar materializa, cum l-ai putea descrie în trei cuvinte?

Timp pentru mine și pentru cei dragi, călătorii, mai multe cărți.

O fotografie din ultima vacanță și câteva cuvinte despre destinație?

Destinația în care mi-aș dori să mă întorc, doar ca să miros diminețile, este Maldive. Am descoperit floarea de frangipani de care m-am îndrăgostit iremediabil, dar și heliotrop și regina nopții, fructul de lychee (am folsoit esența în ultima colecție pentru apa de cologne cu feromoni naturali Godilicious, love cologne for goddesses), din care se obțin esențe extrem de rare și prețioase în parfumeria de lux. Mă simt binecuvantată, m-aș mai întoarce în Oceanul Indian, poate într-o alta destinație, pentru că știu că mereu voi pleca cu sufletul încântat. În poza este prima floare de frangipani pe care am găsit-o aproape veștedă, plutind pe apă, printr-un mare noroc, iar apoi, printr-un alt mare noroc, un ghid mi-a arătat singurul loc de pe insula unde creștea arborele respectiv. O pastrez și acum presată și o miros mereu cand îmi aduc aminte de Maldive.

Parfumurile Ralucăi se găsesc pe www.yourpersonalaroma.com, iar pe V for Verde Shop avem bijuterii parfumate cu esența preferată.

frangipani Fleurs Royales by Raluca Vasile

Comments are closed.