Parfums Perdu noul concept YPA. Memorii olfactive, parfumuri vintage si stare de bine post covid19 in 2020
03/07/2020
Lichenul de oakmoss everniaprunarstri va putea fi folosit in continuare in UE
03/07/2020
Show all

Povestea parfumului Opium. Primul parfum cu feromoni.

#stiatica #Opium
#esentenaturale
Stiati ca parfumul Opium nu contine esenta de opium #OpiumPoppy #Papavercommutatum.
Celebrul #parfum oriental-spicy creat in 1977 pentru Yves Saint Laurent de parfumierii Jean Amic si Jean-Louis Sieuzac of Rour si varianta sa masculina din 1995 creata de Raimond Chaillan- Firmenich a fost extrem de controversat. In perioada flower power consumul de narcotice era un tabu, iar asocierea cu floarea de mac chinezesc si exotismul asiatic i-a adus brandului o notorietate nemaintalnita, pentru ca nu-i asa, frucutul oprit. Concomitent cu un scandal mediatic si acuzatiile aduse de comunitatea chinezo-americana care a format o coalitie si au inaintat plangeri comitetlui american impotriva consumului de opium si droguri acuzau brandul ca ar fi profitat de tragedia consumului de opium ce a cauzat moartea multor tineri chinezi.
Intre 1992-1998 celebrul regizor hollywoodian, David Lynch a creat reclamele si ele controversate ale parfumului.
In 2014 s-a lansat Black Opium
De fapt mirosul dulceag condimentat oriental vine de la acordurile cypre din baza, cu miros de mosc dulceag, datorat blendurilor de ambra, santal, patchouli, mosk , vetiver, tolu si cedru. Ulterior in versiunea masculina predomina tolu si cedru, iar in extensia de brand Black Opium predomina piperul rosu, patchoui si cedru.

Astazi, in #parfumerianaturala este permisa utilizarea esentei pure de #macalb incolor cu miros lejer, si #macnegru cu aspect de chihlimbar si miros intens ambrat, persistent, si foarte apreciat in #aromaterapie pentru rolul echilibrant si energizant.

#ralucavasile #masterparfumier #coach #consultant #sensorialbranding #aromatherapy #ayurveda #wellbeing #poppy #poppyessence #poppyperfume #campcumaci

Comments are closed.